mar. dec. 24th, 2024

viold5Poliția dâmbovițeană vă informează:

În urma perchezițiilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, de la domiciliile persoanelor bănuite au fost ridicate peste 440 de pachete de țigări, produse de curățenie, cafea și băuturi alcoolice, 39 de cartele telefonice, telefoane mobile, 471 de lei și unelte folosite la comiterea de infracțiuni.

De asemenea, doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări la domiciliul unui bărbat din Gura Șuții.

În urma acestora, polițiștii au stabilit că bărbatul deținea fără drept 23 de cartușe și nu asigurase în mod corespunzător armele deținute.

Totodată, polițiștii au stabilit că acesta nu predase una dintre arme la un armurier autorizat, deși valabilitatea permisului de port armă expirase.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul armelor și munițiilor.

Acțiune a polițiștilor târgovișteni

În noaptea de 4 spre 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au efectuat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor ilicite.

În cadrul raziei, polițiștii au legitimat 215 persoane, au controlat 168 de vehicule și au instituit 4 filtre.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 54 pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 14.620 de lei.

Totodată, a fost reținut un permis de conducere pentru consum de alcool și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Șase bărbați, cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Trei bărbați, aflați sub influența băuturilor alcoolice, au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți trei conducători auto au fost suprinși în timp ce se deplasau la volanul unor autoturisme neînmatriculate sau fără a poseda permise de conducere.

Cei în cauză sunt cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Sfaturi utile pentru o vacanță în siguranță

Pentru a nu fi implicați în evenimente negative, poliţiştii le recomandă copiilor să adopte o conduită preventivă întrucât un comportament neadecvat sau agresiv sporeşte riscul producerii unor situații nedorite.

În cazul în care vă petreceţi vacanţa în tabere şcolare, nu plecaţi în drumeţii singuri, fără a fi însoţiţi de adulţi.

Evitaţi deplasările pe timpul nopţii, precum și discuțiile cu cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează.

Nu vă lasaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp.

Nu consumaţi băuturi alcoolice sau substanţe interzise de lege.

Nu oferiţi telefonul mobil unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.

Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă.

Manifestaţi atenţie la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră.

Nu dezvăluiţi parolele personale altor persoane, nici măcar prietenilor apropiaţi, în caz contrar adresa dumneavoastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam în numele vostru.

Totodată, este necesar ca în timpul deplasărilor pe drumurile publice să respectați cu stricteţe regulile de circulaţie pentru a reduce riscul implicării în accidente rutiere.

Și nu uitați: strada nu este un loc pentru joacă!

Părinţii sunt sfătuiţi ca, în cazul în care s-au hotărât să-şi lase copilul singur să se asigure că acesta ştie numele său complet, numele părinţilor, adresa şi numărul de telefon, locul de muncă al părinţilor săi, dar şi numerele de telefon ale acestora.

De asemenea, părinţii mai sunt sfătuiţi să se asigure că acesta ştie cum să apeleze numărul de urgenţă 112, cum să păstreze cheile locuinţei în siguranţă și ce să facă atunci când este urmărit de o persoană dubioasă.

Copilul trebuie învăţat să verifice interiorul casei înainte de a intra, să încuie mereu uşa după ce a intrat în casă, să anunţe imediat ce a ajuns acasă şi să permită accesul în locuință doar persoanelor apropiate familiei.

Recomandări pentru siguranța cumpărăturilor în perioada reducerilor

În această perioadă, tot mai mulți comercianți oferă reduceri la numeroase produse…pentru a vă bucura pe deplin de bunurile achiziționate, polițiștii vă adresează câteva recomandări :

La cumpărăturile în magazine:

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toți banii, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Tastaţi codul PIN cu discreţie atunci când efectuaţi plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins sau bruscat, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

La întoarcerea spre casă, evitaţi deplasarea prin zone mai puţin circulate sau întunecate!

La cumpărăturile on-line:

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitaţi pentru un produs.

Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.

Nu oferiţi informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!