1 mai 2024

RAZIE FULGER în județul Dâmbovița! Cine le-a ieșit în cale polițiștilor!

masca114 infracţiuni şi 518 contravenţii, constatate de poliţiştii din Dâmboviţa în urma acţiunilor organizate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii civice.

209 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat suplimentar, pe raza judeţului, pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi prevenirea comiterii de fapte antisociale.

 

În activităţi, au fost angrenate efective de la ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, poliţie rutieră şi structuri specializaţi în cercetarea infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor.

 

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au efectuat 44 de controale, fiind vizaţi 106 agenţi economici, în special pe linia verificării legalităţii comerţului cu cereale, legume fructe şi produse supuse accizării.

 

Au fost constatate 14 infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul rutier şi de altă natură), de comiterea cărora sunt bănuite 16 persoane.

 

Poliţiştii au aplicat 518 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 109.661 lei, dintre care 31 la Legea 12/1991 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 90 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991.

 

De asemenea, au fost confiscate şi indisponibilizate produse şi bani, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, valoarea acestora fiind de 15.295 lei.

 

Pentru reducerea numărului de accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri au fost prezenţi în stradă şi au sancţionat cu promptitudine abaterile comise de participanţi.

 

Astfel, au fost aplicate 380 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 11 permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 5 pentru viteză excesivă.

 

Prin activităţile desfăşurate, poliţiştii au urmărit prevenirea infracţionalităţii stradale, a actelor ce tulbură ordinea şi liniştea publică, a faptelor comise cu violenţă în zona localurilor publice, precum şi combaterea evaziunii fiscale.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial