26 aprilie 2024
Razie de amploare în Târgovişte – A folosit certificatul de vaccinare al altei persoane pentru a se juca la pariuri. Alt bărbat nevaccinat a făcut accident, la Lazuri

Razie de amploare în Târgovişte – A folosit certificatul de vaccinare al altei persoane pentru a se juca la pariuri. Alt bărbat nevaccinat a făcut accident, la Lazuri

În urma unei razii, poliţiştii din Dâmboviţa au constatat 8 infracţiuni şi au aplicat 407 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 65.875 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

La data de 30 octombrie a.c., în intervalul orar 18:00-24:00, peste 140 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o razie pentru prevenirea faptelor antisociale, creșterea gradului de siguranță rutieră, verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de agenţii economici, precum și pentru a se asigura că sunt respectate măsurile impuse pentru prevenirea virusului Sars-CoV-2. În urma acţiunilor din teren, poliţiştii au legitimat 704 persoane, au controlat 134 de societăţi comerciale, 408 autovehicule şi au constatat 8 infracțiuni, dintre care 6 au fost contra siguranței circulației pe drumurile publice. Pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat 407 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 65.875 de lei.

Dintre acestea, 43 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 136 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Cele mai multe amenzi, 223, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 195/2002.

Astfel, 27 de conducători auto au fost amendaţi pentru viteză excesivă, iar alţi 2 pentru şofat sub influenţa băuturilor alcoolice. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere, dintre care șapte pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, cinci pentru consumul de băuturi alcoolice şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

Exemple: În cursul serii de 30 octombrie a.c., în urma unui control efectuat în incinta unei săli de pariuri, din municipiul Târgoviște, a fost depistat de către polițiști un bărbat de 39 de ani, din localitate, care ar fi utilizat certificatul de vaccinare al altei persoane pentru a avea acces în incinta sălii de pariuri. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută de art. 326 din Codul Penal.

De asemenea, în cursul serii trecute, în jurul orei 23:00, polițiștii de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au efectuat semnal pentru oprirea unui autoturism, condus de un tânăr de 25 de ani, din Gura Ocniței. Întrucât conducătorul auto nu deținea certificat de vaccinare COVID-19, acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor de la rutieră și și-a continuat deplasarea, iar ulterior s-a izbit cu autoturismul de gardul unui imobil, din localitatea Lazuri. Față de acesta a fost dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 30 de zile, fiind sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G 195/2002 și Legii nr. 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 1450 de lei.

Totodată, polițiștii au depistat, pe DC 156, în localitatea Vizurești, un tânăr de 24 de ani, în timp ce deținea în interiorul unui autoturism 4 cutii de artificii fără a deține documente de proveniență. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de art. 37 din Legea nr. 126/1995.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial