Dum. sept. 8th, 2024

Răfuială pe strada Nicolae Bălcescu, în Târgoviște. S-a întâmplat, sâmbăta trecută, dar polițiștii au mediatizat astăzi cazul.

3 oameni au ajuns răniți la spital în urma conflictului în care s-au folosit mai multe obiecte contondente, spun investigatorii.

Reținuți 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice

La data de 3 iulie a.c., polițiștii Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Investigații Criminale, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmi, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Târgoviște, la persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost puse în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției pentru audieri.

Din investigațiile efectuate a reieșit că, pe parcursul zilei de 29 iunie a.c., cele șapte persoane, respectiv două femei și cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 58 de ani, din Târgoviște, în timp ce s-ar fi aflat pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiu, s-ar fi agresat fizic reciproc prin folosirea de obiecte contondente.

Totodată, prin faptele acestora, bănuții ar fi tulburat ordinea și liniștea publică. În urma altercației, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 50 de ani au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Pe parcursul zilei de ieri, cele șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 4 iulie, să fie prezentate judecătorului de drepturi și libertăți pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat poliția Dâmbovița.