4 mai 2024

RADARELE ÎN CASCADĂ, coşmarul şoferilor dâmboviţeni!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiCOMUNICAT DE PRESĂ

 ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGIMUL LEGAL DE VITEZĂ!

În perioada 13 – 19 aprilie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, circumscrisă calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

Astfel, au fost folosite autovehiculele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 10 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 1594 de sancţiuni contravenţionale.

1210 conducători auto au fost amendaţi pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 14 situaţii au fost reţinute şi permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Reamintim conducătorilor auto că depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, se sancţionează de prevederile O.U.G. 195/2002, astfel:

– depăşirea cu 10-20 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2-3 puncte amendă1 şi 2 puncte penalizare;

– depăşirea cu 21-30 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 4-5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare;

– depăşirea cu 31-40 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 6-8 puncte amendă şi 4 puncte penalizare;

– depăşirea cu 41-50 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi 6 puncte penalizare;

– depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise, constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial