26 aprilie 2024
“Municipiul Târgoviște, campion la ÎNTÂRZIEREA derulării unor proiecte!”

“Municipiul Târgoviște, campion la ÎNTÂRZIEREA derulării unor proiecte!”

“Îi solicit primarului municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, să îndeplinească rapid toate formalităţile necesare cheltuirii banilor europeni pe proiecte care au fost accesate prin Programul Operaţional Regional, respectiv prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia. A avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională, la care am participat în calitate de preşedinte CJ, în cadrul căreia s-a discutat pe marginea proiectelor întârziate.

Municipiul Târgovişte este campion la întârzierea derulării unor proiecte. Proiectul numărul 1 este «Modernizarea şi reabilitarea Drumului de Centură a municipiului Târgovişte», contractul de finanţare a fost semnat la 3.02.2009 şi ar trebui să fie încheiat la 3.12.2013.

După toate datele pe care le avem astăzi, partea de execuţie a proiectului «Centura municipiului Târgovişte» ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar contractul de execuţie de lucrări a fost reziliat şi Primăria Târgovişte trebuia să lanseze o nouă procedură de achiziţii de lucrări care va avea ca finalitate încheierea unui nou contract.

Din toate analizele făcute, această procedură este mult întârziată şi există riscul ca Primăria Târgovişte să nu fie în măsură să depună mai întâi noul contract de execuţie de lucrări, ca apoi să se încadreze în termenul final prevăzut în contractul de finanţare.

Acest termen pentru a depune toate documentele la ADR a fost stabilit de Consiliul pentru Dezvoltare Regională ca fiind data de 3 decembrie.

Dacă până la această dată nu se depune contractul de execuţie de lucrări aşa cum rezultă el din licitaţia publică, Primăria Târgovişte pierde o finanţare de 88.789.047 lei.

Şi lucrul acesta se datorează modului defectuos în care a fost gestionat proiectul «Drumului de Centură», proiect pentru care există şi o corecţie financiară de 25%, şi care sigur va crea dificultăţi suplimentare”, crede preşedintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial