29 martie 2024
“Fotoreporterul Cronicii Găeştiului, ameninţat, lovit cu picioarele, îmbrâncit şi scuipat”

“Fotoreporterul Cronicii Găeştiului, ameninţat, lovit cu picioarele, îmbrâncit şi scuipat”

“Fotoreporterul Cronicii Găeştiului a fost agresat aseară (13 ianuarie a.c.) de aşa zişii protestatari conduşi de liderii PSD şi PNL. El a fost ameninţat, lovit cu picioarele, îmbrâncit şi scuipat, în timp ce încerca să surprindă imagini de la mascarada aşa zişilor protestatari.

Timp de aproape două ore, pesediştii şi peneliştii au scandat slogane împotriva preşedintelui Băsescu, a Guvernului şi a PDL. Mai mult, Daniel Ispas cu portavocea a încercat să instige şi alţi cetăţeni să li se alăture în stradă, lucru care de altfel nu s-a întâmplat: „Nu mai sta în casă, dacă ţie-ţi pasă! Jos Băsescu! Ieşi afară, cetăţene, ieşi afară să-i dăm jos! Aţi uitat de revoluţia română şi de revoluţionarii noştri! (n.red. Mai ales de revoluţionarii din Găeşti care, cică, mor pe baricadele Bucureştiului de focul proiectului de lege al Sănătăţii). Pedeliştilor, ne-aţi nenorocit! Eliminaţi ciuma portocalie! HUOOOOO!” L-am nominalizat pe cel cu portavocea pentru că la final, cu câteva secunde înainte să plece, a avut o discuţie cu un prieten din PNL care s-a dat de gol şi se poate auzi pe înregistrare: ”Ţi-a plăcut? Am zis de toţi! Am zis şi de Iulică (n.red. se referea la deputatul Iulian Vladu, despre care au strigat că l-au ales degeaba şi că nu a făcut nimic pentru oraş), am zis şi de… Băi, ar trebui să ne întâlnim mâine să ieşim. Dacă rezistă până mâine la Bucureşti, mergem la Bucureşti”.

Manifestarea din Găeşti s-a dorit similară celor din marile oraşe ale ţării generate de proiectul noii legi a sistemului sanitar şi de demisia dr. Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii. Între timp, ca şi la Târgovişte, manifestarea a degenerat într-una cu tentă politică locală, fără a mai avea vreo legătură cu mişcarea de susţinere a lui Raed Arafat. Maiorul Boiangiu de la Detaşamentul de Jandarmi din Găeşti ne-a declarat: „Mitingul nu a fost autorizat conform legii, motiv pentru care toţi participanţii vor fi sancţionaţi cu amenzi între 1000 şi 10000 lei, conform Legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”.

Sursa – Cronica Gaestiului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial