Dum. sept. 8th, 2024

hot-magazin-550x300Depistat după ce a sustras bunuri dintr-un magazin

O patrulă de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au depistat imediat un tânăr care sustrăsese produse alimentare din incinta unei societăți comerciale.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru furt.

Pentru prevenirea și combaterea furturilor din societăți comerciale, polițiștii vă recomandă:

În magazinele cu autoservire, este util să fie amenajat un spațiu unde clienții să-și lase bagajele voluminoase și care să fie supravegheate de un alt angajat.

Atenție la persoanele care hoinăresc prin magazine în mod dezinteresat. Acestea urmăresc doar vigilența celor care supraveghează.

Manifestați o atenție deosebită și persoanelor care pot ascunde sub vestimentație, sub rochii sau haine foarte largi, buzunare special confecționate pentru a pitula bunuri.

În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă decât cu un singur sortiment de îmbrăcăminte şi sub strictă supraveghere.

De asemenea, raioanele cu articole valoroase cum sunt bijuteriile, aparatura electronică, etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor.

Înainte de închiderea magazinului, poliţiştii vă recomandă verificarea tuturor raioanelor pentru a nu oferi posibilitatea unui hoţ să rămână înăuntru.

Totodată, îi sfătuim pe cei care deţin unități cu program prelungit sau non-stop ca servirea pe timpul nopţii să se efectueze printr-un geam special amenajat, fără a se permite accesul clienților în magazin, mai ales când este deservit de un singur vânzător.

Pe timpul nopţii, societățile comerciale trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje.

Nu păstraţi sume importante de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute. Nu de puţine ori, autorii unor astfel de fapte au profitat de neglijenţa manifestată de unii gestionari, patroni sau angajaţi în asigurarea securităţii valorilor deţinute.