3 mai 2024

Pucioasa – Şoferul care a ajuns în… gard!

impu2Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

În perioada 24 – 25 mai a.c., poliţistii rutieri au constatat 12 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre acestea, 5 au fost infracţiuni de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi 3 de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Exemplu:

La data de 25 mai a.c., un tânăr, de 28 de ani, din Pucioasa, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu gardul unui imobil.

O patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa s-a deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că şoferul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, poliţiştii au stabilit că autoturismul este proprietatea numitului C.F., care i-a încredinţat autoturismul tânărului, deşi cunoştea faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice”, respectiv „încredinţarea de către o persoană a unui vehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, altei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet. 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial