29 martie 2024
Pucioasa: Șoferul TURMENTAT… s-a cam supărat!

Pucioasa: Șoferul TURMENTAT… s-a cam supărat!

Un bărbat, de 30 de ani, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cursul nopţii, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, un autoturism, condus de numitul B.C., de 30 de ani, din Pucioasa.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la sediul unei unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de art. 86 alin. 1 şi art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia participanţilor la traficul rutier în ceea ce priveşte deplasările pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice:

 Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor şi reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere;

 Participanţii la trafic, fie că vorbim de pietoni sau conducători auto, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, constituie un pericol şi „favorizează” producerea unor evenimente rutiere, care, uneori, pot avea consecinţe deosebite;

 Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani;

 De asemenea, pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie;

 Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani;

 În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial