9 mai 2024

PSD Dâmboviţa îşi alege cu grijă candidaţii pentru alegerile din 2016!

psd„PSD a adoptat un Cod de Etică şi Conduită care cuprinde câteva capitole importante. Unul dintre capitole se referă la criterii de conduită şi integritate pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii PSD pentru alegerile locale şi parlamentare, iar persoanele care se află într-una dintre situaţiile precizate în acest Cod de Etică nu vor mai beneficia de susţinerea politică a PSD pentru ocuparea în condiţiile legii a unor funcţii politice şi administrative.

Un al doilea capitol face referire la Contractul social care se va încheia între candidaţii PSD pentru funcţiile alese la alegerile locale şi parlamentare din anul 2016 şi cetăţenii din comunităţile în care candidează. Acest Contract social are două părţi componente, şi anume angajamentul de integritate al candidatului, prin care acesta se angajează că pe toată durata mandatului va respecta şi se va supune exigenţelor din Codul de Conduită şi Etică, şi programul politic, care va conţine politicile publice şi de dezvoltare a comunităţii pe care îşi propune să le realizeze în cursul mandatului.

Un al treilea punct îl reprezintă pachetul de reguli şi bune practici pe care membrii PSD trebuie să le urmeze şi să le respecte din momentul în care au câştigat funcţiile respective. Se face precizarea că aceste reguli sunt valabile pentru toţi membrii de partid şi înainte şi după campania electorală şi nu doar pentru candidaţi.

În cazul în care un membru de partid se află în faţa unor fapte de corupţie, de evaziune fiscală sau fapte comise cu violenţă, Comisia Judeţeană de Etică şi Integritate sau după caz Comisia Naţională, la sesizare sau din oficiu, verifică speţa şi face propuneri către Biroul Permanent Judeţean sau Biroul Permanent Naţional în următoare situaţii: începerea urmăriri penale, dispunerea arestării preventive, trimiterea în judecată, condamnarea în primă instanţă, pronunţarea unei hotărâri de condamnare definitivă.

Biroul Permanent Judeţean sau Biroul Permanent Naţional, la propunerea întemeiată a Comisiei Judeţene şi respectiv a Comisiei Naţionale, poate dispune următoarele sancţiuni: retragerea sprijinului politic, suspendarea din funcţia politică, suspendare din calitatea de membru de partid şi excluderea din partid”, a declarat Monica Ilie, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial