24 aprilie 2024
Proteste la Mechel Târgovişte! “Ne-au lăsat pe drumuri!”

Proteste la Mechel Târgovişte! “Ne-au lăsat pe drumuri!”

Proteste la combinatul de oteluri speciale Mechel Targoviste.

Conducerea societatii a instiintat ca 140 de angajati vor fi disponibilizati, pana luna viitoare.

Reprezentantii combinatului sustin ca nu mai au comenzi suficiente, sunt pe pierdere si nu mai au ce da de lucru multora dintre angajati.

Vor sa darame combinatul cu totul si sa vanda terenul, sunt convinsi insa muncitorii care au iesit in strada, la aproape 40 de grade celsius, sa-si strige amarul…

“Hotii, hotii!”, scandau protestatarii in fata Mechel.

Muncitorii spun ca au muncit 25, 30 de ani, sunt inglodati in datorii si acum sunt dati afara fara prea multe explicatii. Asta dupa ce in ultimele trei luni au primit doar 75 la suta din salariu.

“Ce sa facem? avem copii, avem datorii, nu ne-a anuntat, nu nimic! ne-am trezit ca inchide sectia, ne da afara!”, ne-a declarat Niculina Costache

“Protestam pentru drepturile noastre, ca ne-au lasat pe drumuri! Pentru prime, am muncit 30 de ani si ne-au lasat pe drumuri!”, se vaita si Lixandra Ilie.

“Sectia noastra mergea pe profit, dar vor sa distruga tot, sa nu mai functioneze. De ce? Ne punem problema de ce?”, se intreba pe buna dreptate Sorin Ungureanu.

Nemultumirile salariatilor sunt cu atat mai mari cu cat au aflat ca la plecare se vor alege doar cu un salariu si nu cu trei, asa cum ii anuntasera sindicalistii

“Dansii vor sa-i concedieze acordandu-le numai un salariu. Este foarte putin, in intelegerile pe care le aveam era vorba de trei salarii brute pentru fiecare salariat”, a declarat pentru MariusBUGA.ro Aurel Vlasceanu, vicepresedinte al SLI COS Targoviste.

Reprezentantii combinatului spun ca se confrunta inca de anul trecut cu probleme financiare mari, din cauza costurilor mari de productie si ca nu mai pot da inapoi de la concedieri, iar cei 140 de muncitori vor ramane fara loc de munca.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial