Dum. sept. 8th, 2024

Cele două proiecte, respectiv ”Atenție! E viața ta!” și ”Dincolo de Aparențe”, au ajuns al final

La sediul Bibliotecii I.H. Rădulescu din municipiul Târgoviște, a avut loc evaluarea proiectelor de victimizarea a minorilor ”Atenție! E viața ta!” și ”Dincolo de Aparențe”.

Cele două proiecte s-au derulat pe parcursul anului școlar 2023-2024 și au avut ca principal obiectiv prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Activitățile circumscrise proiectelor, precum ”Respect legea! Respect viața!”, ”Cafeneaua prevenirii”, ”O zi în penitenciar”, ”Atenție! E viața ta!”, mese rotunde, informări, simulări, s-au desfășurat în incinta a 35 de unități de învățământ.

Beneficiari ai sesiunilor interactive organizate de polițiști au fost aproape 4.500 de elevi și studenți, cadre didactice și părinți.

Polițiștii specializați în prevenirea criminalității, inițiatorii celor trei programe, au beneficiat de sprijinul și colaborarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Bibliotecii Județene Dâmbovița, Arhiepiscopiei Târgoviștei, Organizației Salvați Copiii, Universității Valahia, Penitenciarelor Mărgineni, Găești, Ploiești și Târgșor, Corpului Național al Polițiștilor și Asociației Internaționale a Polițiștilor.

Totodată, un rol important l-au avut și reprezentanții mass-media, care au acordat sprijin și au promovat mesajele proiectelor derulate.

sursa: IPJ Dâmboviţa