16 aprilie 2024

Proiecte de 12 milioane de euro pentru zonele defavorizate din Târgovişte

cstanp1„Avem, la acest moment, finalizată cererea de finanţare pentru unul din cele două proiecte importante, fiecare în valoare de aproximativ 6 milioane de euro. Vorbeam în urmă cu două luni de zile de două proiecte foarte importante, unul care vizează zona I.E. Florescu, celălalt zona Romlux.

Primul dintre aceste proiecte este la acest moment gata de a fi depus, sperăm ca la finalul aceste luni, cel mai târziu până la jumătatea lunii septembrie să depunem o cerere de finanţare pentru acest proiect de aproximativ 6 milioane de euro. Activităţile de care discutăm, în afară activităţilor pe zona educaţiei, a asistenţei sociale, avem şi acea activitate care vizează îmbunătăţirea condiţiilor de locuit. 90 de locuinţe urmează să fie reabilitate de la zero prin acest proiect, pe fonduri europene, pe Programul Operaţional Capital Uman.

Pentru prima dată nu se vor face numai reabilitări ale spaţiilor comune, ci vor fi lucrări care vor viza, în primă fază, în zona I.E. Florescu 90 de apartamente, după aceea mergem către 90 de case în Cartierul Romlux, existând fonduri inclusiv pentru clarificarea regimului juridic. Pe ambele proiecte sunt aproximativ 600 de beneficiari, pe activităţile de care discutăm, iar ca şi parteneri avem Grădiniţa Nr. 15, Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino, vom avea afterschool- uri, vom avea Programul «A doua şansă», toate acestea pe fonduri europene.

Proiectul include şi încurajarea unor afaceri, avem undeva la 20 de start-up-uri de 25.000 euro fiecare, plus subvenţii pentru ucenicie – 30 de beneficiari, 620 de lei lunar timp de 6 luni. Toate aceste activităţi se derulează pe fonduri europene în cadrul proiectului de care discutăm. Practic, cu acest proiect deschidem seria accesării de fonduri europene la nivelul municipiului Târgovişte, pentru început pe zona de asistenţă socială, pentru că aici s-au deschis Axele, urmând să continuăm pe Programul Operaţional Regional 2014-2020”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial