3 mai 2024
Proiect educativ la Vişina: “Trenulețul prieteniei-Prietenie fără frontiere”

Proiect educativ la Vişina: “Trenulețul prieteniei-Prietenie fără frontiere”

Vișina a fost gazda unui proiect deosebit, dedicat copiilor și copilăriei, coordonat de profesor învățământ preșcolar Ștefan Mirela-Cristina și profesor învățământ preșcolar Vintilă Carmen/ Grădinița Nr.2 Vișina împreună cu profesor învățământ primar Dumitru Liliana/ Școala Gimnazială ,,Șerban Cioculescu”.

Proiectul se numește ,,Trenulețul prieteniei-Prietenie fără frontiere”, ediția a IV-a, și a fost inițiat de Liceul Teoretic ,,Mihai Viteazul” Vișina în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Șerban Cioculescu”Găești.

La activitate au participat sute de copii talentați, mulți dintre ei fiind pentru prima dată când au luat contact cu publicul, pe o scenă. Concursul a fost un real succes, și a avut secțiuni de muzică ușoară și populară, dans modern și popular, dar și teatru și recitare/monolog.

El se adresează atât preșcolarilor și școlarilor mici. Proiectul a fost susținut financiar de consiliul local al comunei Vișina, reprezentat de domnul primar ing. Istrate Jean Aurelian și de parohia ,,Biserica Tuturor Sfinților” al comunei Vișina, reprezentată de preot Paroh Sbîrciog Iustin și preot Nicolae Marian.

Gândit ca un mediu prietenos, care să ajute la dezvoltarea psiho-motorie a copilului, dar sa ofere în egală măsură posibilitatea dezvoltării relațiilor sociale încă de la vârste mici, concursul a ajuns, exact cum spune și titlul, să lege prietenii și să ofere șansa extraordinară de a concura într-un mediu armonios ce oferă sprijin și îndrumare pentru tinerele vlăstare aflate la începutul vieții.

“Știm cu toții că prieteniile la această vârstă îi ajută pe copii să învețe lucruri noi, și că sunt, de fapt, primii pași în lume, în afara familiei. Acesta este motivul pentru care copilul trebuie să primească încurajarea părinților și a educatorilor, de a-și face cât mai mulți prieteni și de a interacționa cu câți mai mulți copiii de vârste apropiate.”, a precizat Mirela Ștefan, unul dintre organizatorii evenimentului.

Primarul comunei Vișina, ing. Jean Istrate, a precizat, pentru targovistenews.ro : ” Ne bucură deosebit sa fim gazda unui astfel de concurs, și oferim tot sprijinul nostru cadrelor didactice implicate, fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Le mulțumesc și le felicit pe această cale pe doamnele Mihaela Cristina Ștefan și Carmen Vintilă, care s-au dăruit acestui proiect în totalitate, rezultatele vorbind de la sine astăzi pe scena unde copiii ne-au bucurat sufletele, legând relații care sperăm să dureze peste timp. Ne dorim ca și pe viitor să avem parte de concurenți la fel de talentați ca cei de astăzi, și de ce nu, de un număr mult mai mare de participanți, care să arate că Trenulețul Prieteniei – Prietenie fără frontiere este un concurs de marcă în spațiul cultural și educational al județului și al țării “

articol de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial