26 aprilie 2024
Profitaţi şi vizitaţi! IPJ Dâmboviţa îşi deschide LARG porţile!

Profitaţi şi vizitaţi! IPJ Dâmboviţa îşi deschide LARG porţile!

Ca în fiecare an, în ziua de 25 martie, de „Buna Vestire” sărbătorim „Ziua Poliţiei Române”

Urmând tradiţia istorică şi legislativă, în decursul timpului, Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită la diferite date, respectiv 4 noiembrie sau 8 iulie, iar din anul 2002, aceasta se sărbătoreşte pe 25 martie.

Nu întâmplător s-a stabilit această zi ca fiind ziua sărbătoririi Poliţiei Române. În anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, drapelul, ce avea reprezentat pe faldurile sale icoana Maicii Domnului şi arhanghelul Gavril. Icoana înfăţişa scena biblică în care Fecioara Maria a primit vestea naşterii lui Iisus prin arhanghelul Gavril. Atunci, voievodul a pus una dintre cele mai importante instituţii ale statului ( Agia) , sub ocrotirea Fecioarei.

Acest moment de sărbătoare reflectă istoria unei instituţii care, de atâta vreme este pusă în slujba cetăţeanului. Pentru marcarea acestui eveniment, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa se organizează o serie de evenimente precum:

 Ziua Porţilor Deschise – organizată joi, 22 martie 2012, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ocazie cu care vor putea fi vizitate autospecialele din dotarea Poliţiei Rutiere, Ordine Publică şi Serviciului de Intervenţie Rapidă, dar şi Dispeceratul unităţii.

 Avansarea în grad, la termen şi înainte de termen a unor lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, pentru activitatea deosebită desfăşurată şi merite excepţionale (23 martie 2012).

 Acordarea unor diplome de onoare celor care s-au remarcat prin activitatea desfăşurată şi munca depusă (23 martie 2012).

 Vizitarea cu intrare liberă a Muzeului Poliţiei Române de către elevii din unităţile de învăţământ din judeţ în perioada 22-25 martie 2012

Aşadar, de Buna Vestire, suntem martorii unei sărbători de tradiţie, creştinătate şi istorie.

Este o zi de sărbătoare şi ziua bilanţului îndatoririlor în faţa cetăţenilor. Cu acest prilej, conducerea Inspectoratului urează întregului personal din cadrul Poliţiei Dâmboviţene, multă sănătate şi putere de muncă. Vom da dovadă, în continuare, de profesionalism şi seriozitate în procesul de accentuare a climatului de ordine şi siguranţă publică, combatere a infracţiunilor cu violenţă şi asigurare a sentimentului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial