„Foarte multe infracţiuni s-au înregistrat în mediul urban: Târgovişte (8), Moreni (1), Găeşti (1), precum şi în mediul rural în comune ca Mogoşani, Bezdead, Dragomireşti, Răzvad şi Vişina. Structura infracţiunilor a fost următoarea: loviri şi alte violenţe (6), 25 furturi comise în incinta unităţilor de învăţământ, dintre care 17 în mediul urban (cele mai multe în Târgovişte). Aceste furturi au constat în telefoane mobile, bunuri ale elevilor, bunuri ale cadrelor didactice.
Am avut un caz de furt de bani din geanta unui cadru didactic. Am solicitat ISJ Dâmboviţa să ne prezinte o situaţie a şcolilor din judeţ, după care noi am procedat la repartizarea cel puţin a unui poliţist la aceste unităţi de învăţământ. Odată cu deschiderea anului şcolar, toţi poliţiştii vor fi prezenţi în zona şcolilor.
Am analizat fiecare unitate de învăţământ şi acolo unde am constatat că există risc ridicat pe această linie, am luat măsuri suplimentare. De exemplu, am dispus ca aceste unităţi de învăţământ să fie incluse în itinerariile de patrulare. Am stabilit filtre, microfiltre sau activităţi în stop cadru.
Vom demara instruiri cu elevii şi cadrele didactice. Am cerut lucrătorilor de poliţie să participe, la solicitare, la şedinţele cu părinţii, cel puţin în prima fază, pentru o cunoaş- tere a problematicii. Am pregătit un plan de măsuri şi pe linie rutieră. Am cerut ofiţerilor şi agenţilor de Poliţie Rutieră să fie foarte activi în stradă, pentru că vom avea în zona publică pe lângă copiii de clasele I-VIII, I-XII şi pe cei din clasa zero”, spune comisarul şef Danil Zepişi, şeful IJP Dâmboviţa.