20 aprilie 2024
Prins de jandarmi în timp ce vindea petarde, la Pavcon, în Târgoviște

Prins de jandarmi în timp ce vindea petarde, la Pavcon, în Târgoviște

COMUNICAT DE PRESĂ

Bărbăt depistat de jandarmii dâmbovițeni în timp ce comercializa petarde și artificii

O persoană, care aborda trecătorii pentru a le oferi spre vânzare obiecte pirotehnice, a fost depistată de jandarmii dâmboviţeni în zona complexului comercial “Pavcom” din municipiul Târgoviște. 

În urma verificărilor efectuate asupra acesteia au fost găsite 50 de cutii ambalate, care conțineau 2560 de petarde din diferite categorii, interzise la comercializare, precum și 36 baterii de artificii cu mai multe focuri.

Bărbatului în cauză, în vârstă de 28 ani, i s-au întocmit actele de sesizare pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, acestea fiind înaintate instituțiilor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

În această perioadă, jandarmii dâmbovițeni vor fi prezenți în zonele cu public numeros, unde se vor desfășura evenimente specifice sărbătorilor de iarnă și vor acorda o atenție deosebită respectării legislației în domeniul materiilor explozive.

Reamintim cetățenilor că orice operațiuni cu articole pirotehnice (petarde, artificii), efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, recomandăm cetățenilor următoarele:

  • să dea dovadă de un comportament civilizat pe timpul derulării evenimentelor publice;
  • să își supravegheze copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;
  • să sesizeze orice încălcare a legii la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie sau prin apel la numărul unic de urgență 112.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial