29 martie 2024
Principele Radu al României vine, luni, la Târgoviște

Principele Radu al României vine, luni, la Târgoviște

casaregalaPrezentare de carte regală în prezența

ASR Principele Radu al României la Târgoviște

Curtea Veche Publishing, alături de Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița vă invită luni, 25aprilie 2016, începând cu ora 17.35, la o dublă prezentare de carte regală în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. La eveniment vor fi prezentate volumele „Regalitatea, astăzi” de Principele Radu al României și Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

La eveniment va lua cuvântul, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, doamnaIren Arsene, directoare și co-fondatoare Curtea Veche Publishing. Oficiile de gazdă vor fi făcute de prof. univ. dr. Agnes Erich, directoarea Bibliotecii Județene ”Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița. Lansarea va avea loc la sediul Bibliotecii (Strada Stelea 2, Târgoviște), unde Curtea Veche Publishing va fi prezentă cu un stand cu volume regale, și va fi urmată de o sesiune de autografe. Intrarea este liberă.

Volumul Regalitatea, astăzi, apărut la Curtea Veche Publishing, privește din perspectivă istorică și europeană atât situația monarhiei ca formă de guvernământ, cât și Casa Regală ca instituție. Cititorii pot afla din aceste pagini detalii inedite despre legăturile Casei Regale a României cu celelalte case regale din Europa și, de asemenea, despre cele mai importante evenimente istorice care s-au petrecut în țara noastră, în ultimii 150 de ani – de când datează monarhia română.

Volumul „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, apărut la Curtea Veche Publishing, semnat de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale a României, comprimă cei douăzeci şi cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moștenitoare, consemnări ale bogatei sale activități de binefacere şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României.

Volumele sunt disponibile pe site-ul editurii www.curteaveche.ro și în librăriile din țară.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial