4 mai 2024
Primele imagini surprinse după explozia dintr-un bloc din Târgovişte. “Mi-a fost aşa de frică, am făcut atac de panică!”

Primele imagini surprinse după explozia dintr-un bloc din Târgovişte. “Mi-a fost aşa de frică, am făcut atac de panică!”

O explozie puternică a avut loc, miercuri noapte, într-un bloc din oraşul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.

Locatarii povestesc că în locuinţa unde s-a produs deflagraţia stă un bărbat de 57 de ani, care ar suferi de afecţiuni psihice, şi care le-ar fi adus numai necazuri.

Oamenii sunt convinşi că individul ar fi dat foc, intenţionat, apartamentului. Suflul a fost atât de puternic încât mai multe geamuri şi uşi au fost smulse pur şi simplu.

Explozia s-a produs într-un bloc din microraionul patru, din Târgovişte, puţin după ora două, miercuri noapte. Locatarii spun că au tras o spaimă teribilă din cauza bubuiturii şi a ţipetelor pe care le-au auzit din apartamentul de la etajul unu, unde locuieşte un bărbat care le-a creat multe neplăceri.

Chira Rusu, locatară: „S-a ridicat patul, am zis că au venit ruşii şi ne-au bombardat şi pe noi! Mi-a fost aşa de frică, am făcut atac de panică! A dat foc la uşa unei vecine, a tăiat cauciucurile la maşina mea, cu sabia, unuia de la etajul patru i-a dat în cap. A intrat în bucătărie, a dat drumul la gaze şi striga cât putea că arde, arde, arde!”.

Lucia Mărculescu, locatară: „A dat foc, a dat foc la apartament. Ne nenoroceşte, sunt singură în casă!”.

Vladimir Iarca, locatar: „Mie mi-a dat cu sabia în cap! Am avut de pătimit cu el”.

Deflagraţia a fost atât de puternică încât a distrus în totalitate apartamentul unde s-a întâmplat, dar şi uşile de la intrarea în bloc. Trei maşini parcate au fost avariate de bucăţile desprinse din clădire.

Dorin Lazăr, proprietar maşină avariată: „Mi-a făcut-o praf! M-au sunat vecinii să ies afară că maşina mea e plină de bolovani”.

Proprietarul apartamentului devastat a suferit arsuri la nivelul feţei şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cpt. Gabriel Vişan, comandant Detaşamentul de pompieri Târgovişte: „O explozie, urmată de incendiu. O persoană de sex masculin a suferit arsuri la nivelul feţei. Au fost afectate uşile şi ferestrele apartamentelor, uşa de la intrare a blocului, precum şi trei autoturisme aflate în apropierea blocului”.

Din cauza exploziei puternice, 30 dintre locatari s-au autoevacuat de urgenţă şi au ieşit în faţa blocului. Individul în apartamentul căruia s-a produs deflagraţia a fost săltat de poliţişti şi dus la spital pentru îngrijri şi investigaţii.

La faţa locului au sosit echipajele de prim-ajutor, dar şi criminaliştii. Aceştia au declanşat o anchetă şi urmează să lămurească exact cum s-a produs această deflagraţie.

sursa – Ştirile ProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial