26 aprilie 2024

Primarul Târgoviştei: “Suntem într-o situaţie destul de gravă”

cstanp1„Legat de mărirea salariilor, într-adevăr este o problemă nu în sistemul bugetar, ci în administraţia publică locală şi vreau să fac această menţiune pentru că o persoană care trebuie să gestioneze fonduri europene de zeci de milioane de euro este plătită cu salariul minim pe economie în momentul de faţă.

Acestea într-adevăr sunt lucruri care sunt foarte importante şi trebuie ca lucrul acesta să fie reglat, adică să existe o corespondenţă între nivelul de responsabilitate şi veniturile pe care le primeşti. Mare parte din fondurile europene şi mare parte din ceea ce înseamnă modernizarea comunităţii locale depind de administraţia publică locală, iar în administraţia publică locală trebuie să avem profesionişti.

Pentru a avea profesionişti în administraţia publică locală trebuie să le oferim condiţii financiare care să fie cât de cât decente. Repet, sunt oameni în momentul de faţă în Primăria Târgovişte care gestionează proiecte de zeci de milioane de euro, care sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, iar creşterea salariului minim pe economie i-a adus la un nivel…

Deci ei practic nu au beneficiat de creştere cu 20%, lor li s-a adus salariul la nivelul salariului minim pe economie. Suntem într-o situaţie destul de gravă. Am auzit că s-au mărit salarii în diferite zone, este foarte bine, dar cred că mult mai important este să avem o echilibrare bugetară pe zona veniturilor şi susţin cu toată forţa creşterea de salarii în administraţia publică locală.

Gândiţi-vă că majorarea de 20% se aplică la bază, care este una foarte scăzută. Una este să aplici 20% la un salariu de 5000 lei şi alta este să aplici la un salariu de 1000 de lei. Cred că este absolut benefic pentru administraţia publică locală să avem această corelare, repet, a veniturilor cu responsabilităţile”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial