29 martie 2024

Primarul Târgoviştei: “Mă văd nevoit să le bat obrazul celor care au nerușinarea să acuze actuala administrație de proastă gestionare a banului public”

cstanp1DECLARAȚIE DE PRESĂ

Față de unele informații apărute în spațiul public, pentru corecta informare a locuitorilor municipiului Târgoviște, fac următoarele precizări:

Înțeleg bătăliile politice și resortul care provoacă anumite exagerări. Înțeleg voluptatea și entuziasmul care se activează de fiecare dată în apropierea unei campanii electorale. Toate aceste sunt firești. Dar de aici și până la denigrare, manipulare josnică și atacuri rușinoase la persoană e o distanța care îi separă pe oamenii raționali de mercenari (politici, media, etc.).

Primăria municipiului Târgoviște a acționat, în perioada de când am preluat atribuțiile de primar, întru respectarea totală a legii! Le-am transmis angajaților că nu voi tolera nici cea mai mică abatere de la litera legii, tocmai pentru a nu da motive de interpretare unor persoane de bună credință”.

Și pentru că tema bradului de Crăciun” a devenit un laitmotiv al detractorilor (probabil va fi reluată și prin luna mai sau august, în plin sezon), mă văd nevoit să le bat obrazul celor care au nerușinarea să acuze actuala administrație de proastă gestionare a banului public.

O spun pentru ultima dată: bradul pe care municipiul Târgoviște l-a avut anul acesta (și pe care îl va avea mulți ani de-acum înainte) a fost unul din cei mai frumoși din ultimele 2 decenii. Costurile (însemnând: construcție, montaj, amenajare ornamente, achiziție instalații iluminat, montaj instalații) au fost de 88 mii lei!!! Construcția în sine a costat aproximativ 34 mii lei și ea ne va folosi pentru următorii cel puțin 10 ani! Așadar, la o analiză calmă și decentă (nu isterică și plină de înjurături), vom avea mult mai mult de câștigat pe termen lung prin această investiție. E la mintea oricărui om cu bun simț.

Mai mult, lucrările au fost realizate prin SC Municipal Construct, societate publică, deținută în proporție de 100% de Consiliul Local Municipal Târgoviște, cu un profit de 0,05%. Ca atare, banii nu au fost dirijați în buzunarele vreunui privat cu interese așa cum, probabil, obișnuiesc să-și deruleze afacerile calomniatorii de azi.

Pentru o imagine corectă, vă prezint câteva comparații elocvente cu ceea ce se întâmpla în anii anteriori și ce am reușit noi în 2015:

2009: Achiziții instalații ornamentale de sărbători = 300.000 lei;

2010: Montat/demontat și alimentare instalații ornamentale = 25.000 lei;

2011: Închiriere ornamente luminoase pentru sărbătorile de iarnă = 60.000 lei

2011: Închiriere ornamente luminoase pentru sărbătorile pascale = 60.000 lei

2012: Achiziții iluminat sărbători: 1.500.000 lei;

Sun doar câteva exemple. Pe multe dintre ele le cunosc foarte bine unii dintre cei care calomniază astăzi. Semnăturile lor se regăsesc pe adrese de înaintare, contracte, etc. Cu atât mai surprinzătoare mi se pare atitudinea asta plină de tupeu și agresivitate. Măcar instinctul de conservare să-i fi oprit din delir.

Sper ca aceasta să fie ultima mea intervenție pe un subiect care a fost batjocorit de unelte și interese politice. Din respect pentru locuitorii municipiului Târgoviște, îi asigur că nu voi ceda niciodată presiunilor imense care se fac asupra mea și asupra familiei mele. Sunt mai hotărât ca niciodată să câștig bătălia din vară, pentru a le da o lecție detractorilor, mincinoșilor de profesie și huiduitorilor fără motiv că în viața publică există și decență, există și rațiune, există și seriozitate.

Cristian Stan

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial