mar. oct. 22nd, 2024

2 poduri făcute de la zero, 4 pasaje rutiere reabilitate integral și peste 80 de străzi reabilitate și modernizate – acesta este, pe scurt, bilanţul activităţii edilului Cristian Stan, la conducerea Primăriei Municipiului Târgovişte.

Primarul a făcut o scurtă trecere în revistă a celor mai importante investiţii derulate în municipiu, în ultimul mandat.

„În cartierul Prepeleac a fost închisă o nouă investiție. Este vorba de reabilitarea străzii Valerică Dumitrescu. Discutăm despre o investiție care a vizat mai multe străzi, printre care Oltului, Luceafărului, Fructelor, Ion Neculce, Fluierași. Iată că am finalizat acest proiect. Cea mai mare parte a investiției de aici a reprezentat resursă financiară acordată prin Legea bugetului de stat, iar undeva la 20% din valoare investiției i-a reprezentat contribuție de la bugetul local.

Dacă tot discutăm de infrastructura rutieră a municipiului Târgoviște ar trebui să precizăm faptul că în ultimii 4 ani avem 2 poduri făcute de la zero, 4 pasaje rutiere reabilitate integral și peste 80 de străzi reabilitate și modernizate în Târgoviște. Programul continuă și, în acest moment, mai avem 2 pachete de străzi pregătite în vederea lansării licitației de execuție, 20 de artere rutiere, printre care Nicolae Dobrin, Lămâiței etc, străzi care n-au făcut, până acum, obiectul unor asemenea investiții. Continuăm pe această linie astfel încât, în următorii 4 ani, să încheiem, pe cât posibil, acest subiect al modernizării infrastructurii rutiere.

Am făcut acest bilanț pentru că suntem aproape de încheierea mandatului, luna viitoare se va încheia actualul mandat și în începe un altul, cu noi provocări, dar sunt convins că așa cum municipiul Târgoviște a reușit să ocupe locul I pe țară în ceea ce privește atragerea de fonduri europene și așa cum administrația locală a reușit în ultimii 4 ani să atragă în municipiul Târgoviște 380 de milioane de euro, bani nerambursabili sunt convins că vom continua și că vom reuși să dezvoltăm așa cum ne dorim, așa cum își doresc târgoviștenii, orașul nostru.

Proiectele pe care le avem sunt foarte aproape de a ajunge în faza de execuție, vorbim de Parcul Chindia, Șanțul și Valul Cetății, un nou proiect pe zona de mobilitate urbană, reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ, la unele chiar au început investițiile, la unele urmează să înceapă în perioada imediat următoare…”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.