„Îmi menţin candidatura pentru Camera Deputaţilor… Sunt membru al Partidului Social Democrat din 1998, din 2000 până în 2008 am fost consilier local, din 2008 sunt primar al comunei Voineşti şi încă mai cred că în politică deciziile se iau în funcţie de rezultatele politice. Şi când vorbesc de rezultate politice vă spun că în 2008 am câştigat alegerile foarte greu, în turul doi, în 2012 am câştigat alegerile în comuna Voineşti cu 87%, în 2016 am câştigat alegerile cu 87% şi începând cu anul 2009 sunt vicepre- şedinte al PSD Dâmboviţa şi răspund de 8 localităţi. Dacă în anul 2008 aveam pe aceste 8 localităţi 5 primării conduse de primari de altă culoare politică şi 3 conduse de PSD, astăzi vă pot spune că pe Valea Dâmboviţei sunt 7 primării conduse de PSD şi o primărie, cea mai mică din zonă, condusă de un primar de altă culoare politică. Sunt nişte merite în politică. Realizări am şi pe partea administrativă… Tocmai de aceea mi-am depus candidatura pentru deputat în Parlamentul României.
Dacă voi câştiga mandatul de parlamentar voi face trei lucruri importante, nu ştiu însă dacă voi avea sorţi de izbândă… Primul lucru pe care l-aş face, aş vrea să fiu o voce a deputatului de la ţară. Legea privind administraţia publică, privind migraţia, nu trebuie să o oprim la nivel de Consiliu Judeţean, trebuie să o ducem până la vârf în Parlamentul României. Sunt de acord, putem să creăm în România o sută de partide, dar noi creăm partide cu aceiaşi politicieni… Dacă s-ar migra şi în Consiliul Local cum se migrează în Parlamentul României ar mai putea cineva să administreze vreo localitate vreodată?! Nu, fiindcă ne-am bate în fiecare şedinţă de Consiliu Local… Aş milita în primul rând pentru scoaterea sintagmei de pensie specială pentru primari.
Nu primarii sunt cei care şi-au dorit pensii speciale. A fost cea mai mare gogoriţă pe care aceşti parlamentari au aruncat-o pentru primari. Noi, primarii, ne dorim să fim remuneraţi pentru munca depusă. Nu cred că trebuie să iau pensie specială pentru că am fost primar 5 mandate, pentru că aceasta nu este o meserie. Oricum, orice primar în faţa alegătorilor are o imagine foarte proastă pentru că fiecare primar are o beizadea crescută pe lângă el, fiecare primar fură, fiecare primar nu ştiu ce a mai făcut, asta spun alegătorii, dar treaba cu pensiile speciale ne-a pus capac.
Dacă vă uitaţi pe Ordonanţa 20 referitoare la salariile din administraţie sunt bătaie de joc, Ordonanţa se referă numai la administraţia publică centrală. Legat de fondurile europene, noi, cei care întocmim proiecte, cei care urmărim derularea proiectelor, cei care verificăm situaţii de lucrări, cei care suntem controlaţi la fiecare cerere de plată, muncim pe 1500 lei salariu, iar cei care primesc proiectele, şi de un an şi jumătate nu primesc niciun proiect, au salarii mai mari de şase ori decât un funcţionar din Primărie. Dacă noi, unităţile administrativ teritoriale nu mai depunem proiecte, fie că sunt ele la AFIR, fie că sunt la APIA, fie că sunt pe POR, de unde îşi mai iau salarii?!
Vă închinaţi dacă vedeţi salariile de acolo… Care este diferenţa între un funcţionar public de la mine din Primărie, care lucrează pe proiecte pe fonduri europene şi un salariat care lucrează la AFIR?! Care este diferenţa dintre un funcţionar public dintr-o unitate administrativ teritorială care lucrează pe achiziţii publice şi un verificator de la ANRMAP care verifică o documentaţie şi care nu are niciun fel de răspundere. Astea sunt lucruri care ar trebui discutate în Parlamentul României… Dar cel mai rău mă doare migraţia politică, nu vom avea niciodată stabilitate în România când aceiaşi politicieni, pentru o funcţie de deputat, indiferent în ce judeţ, îşi schimbă doctrina politică…
Am importat întotdeauna deputaţi prin migraţie politică şi chiar sunt dezamăgit că şi următorul Parlament nu se va simţi absolut niciun fel de schimbare”, a declarat primarul comunei Voineşti şi vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Sandu Gabriel.