2 mai 2024

Primarii din Dâmboviţa – Unii au rămas cu buza umflată, altora le-a pus Dumnezeu mâna în cap!

primari„Am discutat cu primarii despre Ordonanța 28/2013, pentru că din 55.371.000 lei, am decontat până acum 31.378.100 lei, adică 56,67%. Am cerut suplimentar 40 milioane lei pentru lucrări, dar este evident că nu pot să cer atâta timp cât nu decontăm ceea ce avem alocat deja.

Discut cu toți primarii să văd unde sunt blocajele și cum să facem să aducă situații de lucrări. Am reluat și situația asocierilor, am alocat în anul 2015 suma de 13,4 milioane lei pe asocieri, s-au decontat până acum 4,9 milioane lei și lucrul acesta este inacceptabil.

Avem lucrări neefectuate de CONSTRUCȚII MUNTENIA, CHIRULI ANDREEA – reabilitarea unui pod pe DC 156 la Colentina – Vizurești, COBADI IMPEX – modernizări de drumuri de interes local la Potlogi, Nucet și DJ 711 stratul doi de asfalt, SC TARMAC GENERAL CONTRACTOR la Moțăeni sau asfaltări de drumuri în comuna Pucheni, respectiv Drumul Județean 701A Braniștea – Dâmbovicioara, RATELEN CONSTRUCT și SC CAST.

Astea sunt lucrări unde nu s-a făcut nimic până astăzi. În caz că vom constata că nu se fac lucrările, vom da banii celor care fac, indiferent cum îi cheamă și când au intrat în programul de asociere. Realocăm circa 1.880.000 lei și îi realocăm către unii care lucrează.

De exemplu, la Gura Șuții, s-a lucrat mai mult, la Bilciurești și Finta s-a lucrat mai mult, la Vișinești, pe drumul județean, s-a lucrat mai mult, așa că luăm de la cei care nu lucrează și dăm celor care sunt serioși și își fac la timp treaba”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial