Dum. sept. 8th, 2024

Casa de Cultură din Titu Târg a fost gazda unui eveniment deosebit.

Trupa de Teatru “Agir – Impact Art” a prezentat piesa “IUBIRE… ÎN ARMATĂ”, în regia domnului Daniel Neguț, reușind să captiveze publicul.

Administraţia locală din Titu sprijină viaţa culturală a oraşului printr-o serie de activităţi susţinute de primărie.

Aceste activități au menirea de a dezvolta gustul publicului din Titu pentru evenimente culturale, pe lângă cele sportive și de agrement.

Spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ este compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă, la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț, deoarece toate trei au drept teme armata și iubirea!Astfel, “Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă.

Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii. „Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără. ”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna.

Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ. Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.