6 mai 2024

Primăria Târgovişte pune capăt coşmarului de la Priseaca!

Drum-inchis-lucrari„La Priseaca avem licitaţia de execuţie pe care o vom lansa. Am avut dificultăţi pe zona de proiectare.

De fapt, această zonă de proiectare este cea mai vulnerabilă pe care o avem la nivelul unei investiţii.

Am finalizat şi procedura cu Drumurile Naţionale, pentru că există o porţiune care se intersectează cu un drum naţional şi acolo trebuie făcută o procedură separată.

Am finalizat şi această procedură şi anul acesta vom începe, cu siguranţă, asfaltările în cartierul Priseaca”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

„După zeci de ani, în Cartierul Matei Voievod lucrările merg într-un ritm foarte bun. Discutăm de 3 kilometri de asfalt şi lucrări care vizează preluarea apelor. La momentul de faţă, proiectul este în procent de 65-70% realizat, termenul final de execuţie era aprilie 2017, dar eu vreau ca luna septembrie 2016 să fie ultima lună în care lucrăm în Cartierul Matei Voievod pe acest proiect.

Practic, mai puţin de jumătate din durata prevăzută în contractul de execuţie. De asemenea, vom aproba şi indicatorii economici cu privire la zona extinderii de canalizare pe care vrem să o facem în Cartierul Matei Voievod. 26.000 de metri pătraţi de străzi, trotuare, 3 kilometri de străzi, lucrări la o valoare de aproximativ 4 milioane de lei. Eu cred că este o lucrare binevenită pentru acest cartier. După acest proiect, urmează să implementăm un altul pe zona străzilor care nu au fost deocamdată incluse, pentru că, la momentul la care am lansat proiectul, nu aveam finanţare decât pentru 3 kilometri de drum.

Vreau să-i asigur pe locuitorii din cartierul Matei Voievod că nu se va mai întâmpla ca până acum şi că Primăria Municipiului Târgovişte va fi aproape de ei. Lucrările au mers foarte bine, într-un ritm susţinut, peste aşteptările pe care noi le aveam, astfel încât, dintr-un termen de execuţie de 12 luni sperăm ca în maxim 6 luni să finalizăm lucrările. S-a mers cam o stradă pe zi după pregătirea de asfaltare.

Este o modalitate de a aşterne covorul asfaltic nou la nivelul municipiului, nu se foloseşte metoda de balastare simplă, ci se foloseşte o balastare cu beton stabilizat.

Practic sunt singurele străzi din municipiul Târgovişte, la momentul de faţă, care sunt făcute la acest mod şi toate celelalte străzi din Târgovişte urmează să fie executate la fel”, a mai spus primarul Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial