28 martie 2024

Primăria Târgoviște, investiție majoră din bani europeni!

cri-stan„Am vrut să vedem situaţia în care se află Blocul 5 de pe strada I.E. Florescu… Este vorba de începutul unei părţi din proiectul pe Programul Operaţional Capital Uman, proiect în valoare de 6 milioane de euro ce priveşte activitatea de îmbunătăţire a condiţiilor de locuire.

Blocul 5 va intra într-un proiect amplu de reabilitare, este vorba de reabilitare atât interioară, cât şi exterioară, reabilitarea începe de la instalaţii, de la gresie, de la uşi de interior, acoperiş, termoizolaţie, hidroizolaţie, tâmplărie, toate acestea vor fi făcute pe bani europeni, pe un proiect care se va depune în aceste zile. Până pe 15 septembrie trebuie să depunem acest proiect.

Proiectul este mult mai amplu, vizează şi start-up-uri pentru afaceri, vizează afterschool- uri, vizează programul «A doua şansă» şi multe alte activităţi, astfel încât să putem să intervenim cât mai eficient în aceste comunităţi marginalizate.

În afară de acest proiect pe POCU, şi pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 vrem să includem toate blocurile de garsoniere care sunt în această zonă, pe Axa privind reducerea consumului de energie, clădiri rezidenţiale, astfel încât zona să arate bine în integralitate.

Sigur că la celelalte blocuri nu vom putea să facem pe moment intervenţii la interior, vor fi făcute intervenţiile care vizează termoizolaţia, acoperişul, instalaţiile sanitare, instalaţiile electrice, tâmplăria, eventual şi panouri solare…

Vom face aici tot ceea ce este eligibil pe POR 2014-2020, iar pe POCU vom interveni practic integral, vrem să facem în această zonă şi un loc de joacă pentru copii, să schimbăm zona în totalitate. Şi străzile vor fi reabilitate, la momentul la care vor fi finalizate proiectele va fi o zonă cu totul nouă”, a declarat primarul Cristian Stan.

„Eu cred că este un proiect foarte util… Am avut o oarecare reticenţă din partea unor unităţi şcolare în a intra în colaborare, pentru că trebuie să deruleze anumite activităţi, dar până la urmă am depăşit momentul şi eu cred că va fi un proiect foarte util, iar zona aceasta va arăta cu totul diferit la momentul la care vom finaliza proiectul.

În plus, vom avea un cabinet medical şi un cabinet stomatologic în spaţiile de folosinţă comună din acest bloc. Contribuţia Primăriei la acest proiect este una foarte mică, doar 2%”, a mai precizat primarul municipiului Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial