28 aprilie 2024

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de modernizare din micro 6!

cstanp1„Este unul dintre cele mai importante proiecte de reabilitare şi modernizare a infrastructurii din municipiul Târgovişte, proiect care s-a derulat în zona microraionului VI.

Este un contract de finanţare din 8 septembrie 2010, a avut ca perioadă de implementare 8 septembrie 2010 – 30 iunie 2016 şi face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, alături de alte două proiecte.

Valoarea totală a proiectului este de 51.477.272,12 lei, valoare eligibilă este de 39.849.032,98 lei, iar beneficiar este Unitatea Administrativ Teritorială Târgovişte. Execuţia de lucrări a fost asigurată de asocierea dintre Delta ACM 93 SRL, SC Verta Tel SRL şi Paulus SRL.

Obiective specifice ale proiectului sunt reabilitarea şi modernizarea infrastructurii fizice de bază, prin reabilitarea şi modernizarea reţelelor stradale, a trotuarelor, a scuarurilor, construirea de piste pentru biciclişti, amenajarea de noi locuri de parcare, amenajarea terenurilor pentru crearea spaţiilor verzi.

Alte obiective specifice sunt reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de utilităţi publice, respectiv a reţelelor de apă şi canal, dar şi reabilitarea infrastructurii de iluminat public şi a infrastructurii asociate subterane de comunicaţii prin fibră optică. Grupul ţintă este alcătuit din 15.875 de locuitori la care se adaugă instituţiile publice care funcţionează în zona respectivă, Spitalul Judeţean, Policlinica, Direcţia de muncă şi Protecţie Socială, Autoritatea de Sănătate Publică şi aşa mai departe, dar şi peste 640 de agenţi economici din diverse domenii, dar cu precădere comerţ şi prestări servicii.

(…) Prin urmare, prin finalizarea activităţilor acestui proiect, la nivelul municipiului Târgovişte se implementează cu succes un al doilea proiect major care vizează modernizarea şi reabilitarea infrastructurii”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial