18 mai 2024
Prichindeii, încântaţi de zestrea Poliţiei Dâmboviţa!

Prichindeii, încântaţi de zestrea Poliţiei Dâmboviţa!

La sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a fost organizată „ Ziua Porţilor Deschise ”.

Această activitate a prilejuit poliţiei dâmboviţene întâlnirea cu elevi de la diferite unităţi de învăţământ.

„ Ziua Porţilor Deschise ” a oferit tinerei generaţii oportunitatea familiarizării cu serviciile pe care Instituţia le oferă precum şi activităţile desfăşurate de poliţişti în spiritul legii şi slujba cetăţenilor.

Şcolarilor li s-a pus la dispoziţie o serie de informaţii utile în ceea ce priveşte delincvenţa juvenilă precum şi despre etapele ce trebuie parcurse în cazul în care doresc să aleagă meseria de poliţişt, urmând cursurile Academiei de Poliţie „ A.I.Cuza „ Bucureşti sau ale şcolilor de agenţi de poliţie.

Încântarea elevilor a atins apogeul când au fost lăsaţi să urce pe motocicleta Serviciului Rutier, care avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat armamentul şi autospeciala din dotare.

La Centrul Operaţional de primire a apelurilor de urgenţă 112, poliţiştii le-au explicat copiilor cum să utilizeze apelurile telefonice către poliţie şi că trebuie să conştientizeze faptul că apelul 112 se foloseşte doar în cazuri de urgenţă.

Laboratorul criminalistic a prezentat un real interes pentru vizitatori, fiindu-le prezentate tehnica poligrafului („detectorul de minciuni”), modul de formare a urmelor digitale şi modalitatea de amprentare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial