28 septembrie 2022
Prezențe exotice în Babel FAST

Prezențe exotice în Babel FAST

babel5Asociația Internațională pentru Artele Spectacolului și Cercetare, cu denumirea prescurtată IAPAR, a prezentat un spectacol de teatru-dans bazat pe tehnici vechi de dans indian și de teatru kathakali. In transit a însemnat mișcare fluidă într-un spațiu infinit. Interpretele au dovedit mobilitate și expresivitate, iar publicul a luat cu el starea de liniște indusă de melodiile cu specific indian. Spectacolul Julius Caesar al trupei din Algeria, Forssane el Rokeh (Cavalerii deșertului), a reprezentat o viziune proaspătă asupra cunoscutului text de William Shakespeare. S-au remarcat câțiva actori cu abilități muzicale și corporale speciale. Chiar dacă vremea a fost mai răcoroasă, Scena Kalejdoskop din Polonia s-a bucurat de public numeros în Piața Mihai Viteazul. Don Juan a avut ieri seară la Târgoviște foarte multe pretendente și inima lui nu s-a putut hotărî, astfel încât focul dragostei a mistuit-o.

Azi, 5 iunie, tocmai are loc workshop-ul Yoga for performers”. Participanții sunt membri ai trupelor străine, voluntari Babel, studenți scoțieni și coreeni. Impresii la cald: distracție și relaxare.

Tot astăzi, la Sala Mare, primul spectacol al zilei este al companiei cu nume greu de pronunțat din orașul Masan, Coreea de Sud: Sangsangchangkko (The Imaginary House / Casa Imaginară), spectacolul After (După”) despre viața unui bărbat influențată de personalitatea agresivă a tatălui său. Un spectacol non-verbal sensibil și pregnant vizual și gestual.

Fiecare duine (Fiecare om) va fi un spectacol plin de prospețime al studențiilor de la Edinburgh College, Scoția ce va avea loc în Piața Mihai Viteazul. Tot în aer liber, Eccentrici Dadaro sunt niște clovni simpatici și revoltați, care vor arăta stupiditatea războaielor de-a lungul istoriei în spectacolul Operativi!.

Seara se încheie cu un spectacol mult-așteptat: Not a children`s game” (Nu e un joc de copii), bazat pe o estetică minimalistă, în tonuri de alb, negru, gri sau turcoaz.

VEDEți BABEL cu mintea deschisă, fără prejudecăți estetice sau culturale!

Echipa Teatrului Tony Bulandra este mândră și recunoscătoare că anul acesta i s-au alăturat: Mavexim Dacia (Partener oficial de mobilitate al Festivalului Babel 2019), Asociația Națională a Surzilor din România-filiala Dâmbovița (partener care asigură componenta de responsabilizare socială din cadrul Festivalului Babel 2019, unică în sfera festivalurilor de teatru din România) și, nu în ultimul rând, sponsorii: UNITER, HeildelbergCement, Banca Transilvania, Jidvei, Rondo Carton, Newmarkt.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial