19 aprilie 2024
Preşedintele UNESCO Community din Paris, în vizită la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Preşedintele UNESCO Community din Paris, în vizită la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

pres-unescoCOMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 20 octombrie 2016, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a primit vizita Preşedintelui UNESCO Community din Paris – doamna Marietta Bantchev.

Întâlnirea a avut loc la sediul instituţiei noastre, principalele puncte ale discuţiei fiind centrate în jurul valorilor culturale, ştiinţifice şi educaţionale din Judeţul Dâmboviţa.

Vizita Preşedintelui UNESCO Community din Paris – doamna Marietta Bantchev în Municipiul Târgovişte a fost prilejuită de marcarea celei de-a 49-a ediţii a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”. Evenimentul ce urmează a se desfăşura în perioada 20 – 22 octombrie 2016 la Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgovişte este organizat, în premieră, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO – cea mai mare organizaţie a lumii pentru menţinerea unui climat de pace interstatal prin colaborarea între națiuni în domeniile educație, știință şi cultură.

În contextul aniversării, în anul 2017, a celei de-a 50-a ediţii a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că intenţionează să introducă festivalul în patrimoniul imaterial al UNESCO, depunând toate eforturile în acest sens. De asemenea, Preşedintele Adrian Ţuţuianu a precizat că urmăreşte să introducă în patrimoniul UNESCO şi obiective dâmboviţene de o reală însemnătate cultural-istorică, precum Mănăstirea Dealu şi Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”.

Alături de Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, la întâlnire au participat Prefectul Judeţului Dâmboviţa – Antonel Jîjîie, Titus Corlăţean – senator, precum şi Preşedintele Centrului Cultural UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte – Teodor Vasiliu.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial