27 aprilie 2024
Preoţii dâmboviţeni, LA RAPORT

Preoţii dâmboviţeni, LA RAPORT

Întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei

În Aula “Sfântul Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti” a Reşedinţei Eparhiale din Târgovişte, s-au desfăşurat, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, lucrările Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Înaltpreasfinţia Sa a vorbit, în cuvântul său introductiv, despre provocările misionare ale contemporaneităţii, despre specificul pastoral al eparhiei noastre, dar şi despre scopul convocării Consiliului Eparhial. A urmat prezentarea procedurilor canonico-juridice privitoare la alegerile eparhiale din anul 2014 şi modalitatea în care acestea se vor desfăşura, apoi, fiecare sector de activitate eparhială a prezentat Consiliului rapoarte cu privire la activitatea desfăşurată.

Din luările de cuvânt ale membrilor permanenţei Consiliului Eparhial reţinem: existenţa unui număr de 25 de biserici noi în construcţie şi alte 51 de şantiere de restaurare şi consolidare de biserici, numeroase proiecte social-filantropice care privesc într-ajutorarea parohială şi susţinerea activităţii parohiilor sărace, apropiata inaugurare a Centrului Social-Filantropic Eparhial din Municipiul Târgovişte, o bogată activitate editorială, o fructuoasă operă educaţională, prin intermediul celor două şcoli de teologie din Eparhie, precum şi numirile de preoţi şi de diaconi, resfinţiri, târnosiri şi puneri de piatră de temelie, realizate în ultima vreme.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial