7 mai 2024

Potop de sancţiuni! Aproape 300 de şoferi au fost amendaţi

poliAcțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au acționat pe raza județului pentru depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport public de persoane sau marfă.

În cadrul activităților, poliţiştii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 294 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 135.147 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 94 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 58 pentru neportul centurii de siguranță, 4 pentru depășiri neregulamentare și 61 pentru abaterile comise de bicicliști.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9 amenzi la H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere, 3 la O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora și 4 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, au fost reținute 16 permise de conducere și retrase 17 certificate de înmatriculare, iar în cazul a trei autovehicule a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare.

Exemple:

Doi conducători auto au fost depistați de polițiști în timp ce transportau mai multe persoane față de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

Doi bărbați au fost sancționați contravențional pentru efectuarea de transport în regim de taxi, fără a deține autorizație valabilă.

Polițiștii au amendat un bărbat întrucât a efectuat transport de persoane în regim de închiriere, având autorizația de transport retrasă.

Un tânăr a fost depistat în timp ce transporta 3 autoturisme achiziționate din Germania, deși nu deținea copie conformă a licenței comunitare și nu avea montat aparatul tahograf pe ansamblul de vehicule.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial