29 martie 2024
Pompierii au de furcă, nu glumă, cu incendiile pe câmp!

Pompierii au de furcă, nu glumă, cu incendiile pe câmp!

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 11 incendii de vegetaţie, în care au ars cca.15ha de vegetaţie uscată, astfel:  Detaşamentul Târgovişte (com.Ulmi – 300mp şi com.Răzvad – 700mp);  Detaşamentul Găeşti (com.Mătăsaru – 5000mp şi com.Ulieşti – 2ha,);  Detaşamentul Pucioasa (com.Doiceşti – 2000mp şi com.Glodeni – 1ha);  Garda Voineşti (com.Voineşti – 2500mp, com.Văleni Dâmboviţa – 7000mp şi com.Cândeşti – 9ha);  Garda Răcari (oraş Răcari – 3000mp şi com.Conţeşti – 6000mp);

• Ieri – 26 martie, la ora 16:39, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în grădina unei gospodării din comuna Gura Foii. Un rest de ţigară aprinsă aruncat la întâmplare, se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars cca.500mp de vegetaţie uscată şi cca.500kg deşeuri din lemn. Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor casa proprietarului şi o casă situată în imediata vecinătate;

• Tot ieri, la ora 22:12, un echipaj de la Detaşamentul Găeşti a intervenit la o ardere necontrolată în comuna Petreşti – sat Ioneşti, unde a ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum al unei case; • Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 29 solicitări.

Echipajele SMURD au intervenit astfel: SMURD Târgoviște la 15 solicitări, SMURD Titu la 5(cinci) solicitări, SMURD Moreni la 3(trei) solicitări şi SMURD Găeşti la 6(şase) solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, afecţiuni respiratorii, dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial