8 mai 2024
Poliţiştii, pompierii şi comisarii de mediu, discuţii aprinse despre arderile ilegale, la Bălteni

Poliţiştii, pompierii şi comisarii de mediu, discuţii aprinse despre arderile ilegale, la Bălteni

Sesiune de informare a cetățenilor privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu structurile de informare publică și prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa și comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, au demarat o serie de activități pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

În cadrul activităților se urmărește informarea populației cu privire la consecințele săvârșirii unor infracțiuni de distrugere prin incendiere, modalitățile de prevenire a incendiilor și conștientizarea de către cetățeni a efectelor negative asupra mediului înconjurător.

Sesiunile de informare desfășurate pe parcursul acestei zile, au fost derulate la Primăria orașului Titu și Căminul cultural din comuna Conțești, sat Bălteni, fiind prezente persoane care au în proprietate suprafețe mari de teren, păduri sau depozite de deșeuri și reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale care au în responsabilitate aplicarea prevederilor legale de apărare împotriva incendiilor.

Activitățile vor continua, în ziua de 15 aprilie a.c., în comunele Crângurile, Ludești, și, în ziua de 21 aprilie a.c., în Răzvad.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial