2 mai 2024
Poliţiştii, de vorbă cu elevii – despre chiul, droguri şi alcool

Poliţiştii, de vorbă cu elevii – despre chiul, droguri şi alcool

52932962_311147526421646_84932Polițiștii de la ordine publică și rutieră, alături de elevi și liceeni

Polițiștii de la ordine publică, în colaborare cu efective de la rutieră, au organizat sesiuni de informare pentru elevi și liceeni, pentru prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Astfel, copiii și cadrele didactice au fost informați de către polițiști cu privire la varietatea comportamentelor specifice delincvenței juvenile care, în funcție de consecințele pe care le au, pot fi mai puțin grave (agresivitate verbală) sau grave atât pentru sine, cât și pentru ceilalți (absenteism școlar, consum de droguri și de băuturi alcoolice, violență fizică, nerespectarea regulilor de circulație).

Polițiștii le-au prezentat beneficiarilor sfaturi utile și recomandări pentru a reduce gradul de implicare în evenimente negative, precum și modalitățile concrete de gestionare a unor situații care ar putea degenera în altercații cu urmări grave.

De asemenea, polițiștii au abordat și teme privind siguranța în timpul deplasărilor pe drumurile publice și în mediul online. Activitatea s-a desfăşurat la Şcoala Prof.Paul Bănică, sub îndrumarea prof.Milia Anca.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial