26 aprilie 2024

Poliţiştii de la Rutieră n-au iertat nimic! Vitezomanii, aspru sancţionaţi

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiPoliția rutieră, în stradă pentru un trafic în siguranță

Pe durata acestui weekend prelungit de Sfânta Maria, poliția rutieră a luat măsuri de asigurare a fluenţei traficului rutier pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

În activități au fost angrenați și poliţişti de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră.

Astfel, pe parcursul celor 4 zile, polițiștii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au aplicat 882 de sancțiuni contravenționale, dintre care 726 conform O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, au reținut 22 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

294 de conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea limitei legale de viteză, împotriva a 8 dintre ei fiind dispusă și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 de km/h.

Totodată, altor 6 conducători auto le-a fost reținut permisul de conducere după ce au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, polițiștii au acționat și pentru siguranța participanților la cursa ciclistă organizată de OMV Petrom Zona de Producție IV Moesia, în parteneriat cu Asociația ROI.

Pentru a preveni evenimentele negative, poliția rutieră le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de a conduce, fără bruscarea comenzilor vehiculelor.

Efectuați fiecare manevră după o temeinică asigurare şi evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Păstraţi o distanţă corespunzătoare în mers, astfel încât să puteţi opri în condiţii de siguranţă dacă cel care rulează în faţa dumneavoastră frânează brusc!

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Pe banda de urgenţă a autostrăzii este interzisă oprirea. În caz de necesitate, aceasta trebuie să poată fi folosită de autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară.

Pe autostradă, acordați prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că toţi ocupanţii şi-au pus centurile de siguranţă, precum şi dispozitivele de fixare pentru copii!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial