17 mai 2024
Poliţiştii dâmboviţeni s-au întors pe băncile şcolii! Pentru 1 iunie…

Poliţiştii dâmboviţeni s-au întors pe băncile şcolii! Pentru 1 iunie…

eruteActivităţi dedicate zilei de 1 iunie-Ziua Internaţională a Copilului

Efectivele poliţiei rutiere şi structurile de prevenire au organizat întâlniri interactive cu elevii din unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Dâmboviţa.

În cadrul întâlnirilor, poliţiştii au atras atenţia elevilor cu privire la necesitatea respectării,cu stricteţe, a regulilor de circulaţie pentru a diminua riscul implicării acestora în accidente rutiere.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au oferit informaţii şcolarilor în ceea ce priveşte consecinţele unui comportament deviant cauzat de consumul de băuturi alcoolice şi substanţe interzise, precum şi de fumat.

Totodată, discuţiile au fost concentrate şi pe teme referitoare la prevenirea şi combaterea exploatării minorilor sau a dispariţiilor acestora, fiindu-le transmise o serie de mesaje cu caracter educativ-preventiv.

O altă acţiune înscrisă în calendarul activităţilor dedicate Zilei Internaţionale a Copilului precum şi în baza Proiectului Multilateral „Comenius Hyptheut 2012-2014” a constat în distribuirea de flyere pe aleile centrale din municipiul Târgovişte ce conţineau recomandări preventive pentru pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a cetăţenilor, îndeosebi a copiilor.

La această activitate, au participat structurile de prevenire şi peste 30 de elevi implicaţi în proiect.

Distribuirea flyerelor a fost urmată de o vizită gratuită la Muzeul Poliţiei Române, unde a avut loc vernisajul expoziţiei desenelor realizate de elevii din cadrul Colegiului Naţional „Constantin Carabella”, implicaţi în Proiectul multilateral „Comenius Hyptheut”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial