18 aprilie 2024
Poliţiştii dâmboviţeni, discuţii interesante cu studenţii şi elevii

Poliţiştii dâmboviţeni, discuţii interesante cu studenţii şi elevii

IMG-20180223-WA0035Cafeaneaua prevenirii”, o nouă activitate organizată de structura de prevenire a criminalității, în Pucioasa

În contextul sărbătorii Dragobetelui, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu studenţii Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative de la Universitatea Valahia din Târgovişte, au organizat o întâlnire interactivă în cadrul campaniei „Cafeneaua Prevenirii”, într-un spaţiu non-formal, cu elevii Colegiului Naţional ”Nicolae Titulescu” din Pucioasa.

În cadrul activității, au fost dezbătute teme pentru prevenirea şi combaterea violenţei în relaţiile interpersonale.

Acțiunea se înscrie în proiectul pentru prevenirea delincvenţei juvenile și victimizării minorilor “ATENŢIE ! E VIAŢA TA!” și are ca motto “LEGE ŞI IUBIRE”!.

Scopul îl reprezintă conştientizarea tinerilor referitor la implicaţiile ce rezultă în urma manifestărilor violente, informarea şi educarea adolescenților privind prevederile legale ce sancţionează un comportament neadecvat, precum și dezvoltarea sentimentului de responsabilitate pentru propriile decizii.

Cei 40 de participanţi, adolescenţi şi cadre didactice, au participat activ la discuţii, fiind încurajaţi de poliţişti să transmită grupului de prieteni informaţiile dobândite în urma acestei întâlniri.

La activitate au participat și reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și de la Consiliul Județean Dâmbovița.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial