2 mai 2024

Poliţiştii dâmboviţeni, chemaţi la 100 de evenimente în perioada Revelionului

accl2NOUL AN ÎN SIGURANŢĂ

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a fost la datorie în minivacanța de Revelion, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada Anului Nou, peste 160 de poliţişti au acţionat zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Zilnic, au fost în teren 70 patrule de ordine şi siguranţă, iar efectivele de poliţie rutieră au utilizat aproximativ 14 autospeciale.

Astfel, în perioada 31 decembrie 2016 – 02 ianuarie 2017, au fost sesizate 38 de infracțiuni, dintre care 16 contra persoanei, 7 contra patrimoniului, 4 la regimul rutier și 8 la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Pentru comiterea infracțiunilor sunt cercetate 42 de persoane, 9 dintre acestea fiind surprinse în flagrant.

Pe parcursul acestor zile, polițiștii au intervenit la 100 de evenimente, dintre care 72 sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Polițiștii au aplicat 159 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 52.077 lei. Dintre acestea, 39 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 117 pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Totodată, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză excesivă și unul pentru consum de alcool și au retars 3 certificate de înmatriculare.

Datorită măsurilor preventive dispuse la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pe durata acestei minivacanțe, nu s-a produs niciun accident rutier grav și nu s-au înregistrat evenimente deosebite, de natură a tulbura ordinea și liniștea publică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial