13 mai 2024

Poliţiştii dâmboviţeni au făcut controale în panificaţie… departe de ochii presei!

www.mariusbuga.ro_images_panificatieILEGALITĂŢILE DIN DOMENIUL PANIFICAŢIEI, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DÂMBOVIŢENI

54 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 24 000 de lei, aplicate de poliţişti ca urmare a neregulilor constatate în domeniul panificaţiei

În perioada 01 – 27 martie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Au fost efectuate 53 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice şi verificate 27 de mijloace de transport.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 24 600 de lei.

Dintre acestea, 31 au fost aplicate  la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Au fost ridicate în vederea confiscării produse cerealiere şi de panificaţie în valoare de 8 540 de lei, pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă sau transport.

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au beneficiat de sprijinul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraAcţiune a poliţiştilor rutieri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Târgovişte, pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto şi a ocupanţilor  din vehiculelor care nu poartă centura de siguranţă ori sistemele de retenţie omologate.

Cu această ocazie, au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 22 270 de lei.

Astfel, 99 de şoferi au fost amendaţi pentru neportul centurii de siguranţă, iar 20 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării, fără a avea activ dispozitivul „handsfree”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial