2 mai 2024
Polițiștii dâmbovițeni, acțiuni pentru un sezon estival în siguranță

Polițiștii dâmbovițeni, acțiuni pentru un sezon estival în siguranță

Acțiunile polițiștilor din Dâmbovița, pentru un sezon estival în siguranță

În perioada 19-25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat cu efective mărite pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor.

Polițiștii au intervenit la 154 de evenimente, dintre care 84 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, fiind semnalate 130 de posibile infracțiuni (69 de infracțiuni contra persoanei și 23 de infracțiuni contra patrimoniului).

În urma activităților desfășurate, în cele șapte zile, polițiștii au aplicat peste 1.600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 400.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, peste 200 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică stabilite de Legea 61/1991, iar alte peste 1.100 de sancțiuni au fost aplicate participanților la trafic, conform prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 109 permise de conducere (5 pentru consum de alcool și 48 pentru depășirea limitei legale de viteză) și au retras 58 de certificate de înmatriculare.

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe bulevardul Unirii din Târgoviște, un bărbat de 43 de ani, din Șotânga, în timp ce ar fi condus un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au depistat un tânăr de 19 ani, din Târgoviște, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul județean 401A, în satul Merii, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În plus, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele cu număr de înmatriculate montate pe autoturismul oprit pentru control aparțineau unui alt autovehicul, iar acesta era radiat din circulație.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial