26 aprilie 2024
Polițiștii continuă activitățile informativ-preventive

Polițiștii continuă activitățile informativ-preventive

ȘTIRE DE PRESĂ

La data de 31 martie a.c., cu prilejul desfășurării unor activități circumscrise ”Săptămânii altfel”, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa, Poliției Orașului Titu, Poliției Orașului Găești, Poliția Orașului Răcari, Poliția Orașului Fieni și cei de la Biroul Siguranță Școlară au fost prezenți alături de elevii de la Școala Gimnazială ”Buică Ionescu” Glodeni, Școala Generală nr. 1 Titu, Școala Generală nr. 1 Răcari, Școala Gimnazială Răscăieți, Școala Gimnazială ”Diaconul Coresi” Fieni, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu”, Școala Gimnazială Dobra, Școala Gimnazială Mărcești.

Pentru reducerea riscului de implicare a micilor participanţi la trafic în accidente de circulaţie, polițiștii le-au explicat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere şi a semnalelor poliţiştilor rutieri, cum să traverseze corect strada şi cum să circule pe drumurile publice.

Tehnicile de amprentare și echipamentele pe care poliţiştii criminalişti le folosesc pentru a-şi duce la bun sfârşit activitățile de cercetare în diferite cazuri au captivat atenția copiilor.

De asemenea, polițiștii le-au prezentat acestora autospecialele din dotare, aparatul de supraveghere a traficului rutier și pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor şi le-au oferit posibilitatea de a pune în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Prin discuțiile purtate cu copiii, polițiștii le-au explicat pe înțelesul acestora cât de important este să cunoască și să respecte legea.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial