vin. sept. 20th, 2024

Weekend în siguranță

În zilele de 29 și 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat misiunile pentru prevenirea faptelor de violență, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 150 de evenimente, dintre acestea 122 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În cadrul activităţilor desfăşurate, în cele două zile, au fost aplicate 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care 353 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 94 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pentru că au încălcat regulile de circulație pe drumurile publice și au pus în pericol traficul rutier, polițiștii au reținut 17 permise de conducere, dintre acestea 8 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 5 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, în cadrul celor 27 de filtre instituite pe raza județului, au fost legitimate peste 600 de persoane, au fost oprite pentru control peste 400 de autovehicule și au fost reținute 2 certificate de înmatriculare. 

sursa: IPJ Dâmbovița