28 aprilie 2024
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au reacționat după dezvăluirile senatorului Dragoș Popescu

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au reacționat după dezvăluirile senatorului Dragoș Popescu

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au reacționat după dezvăluirile senatorului Dragoș Popescu.

Aceștia i-au identificat pe tinerii, de 22 și 28 de ani, care au intrat fără drept într-un liceu din Târgoviște, au ajuns într-o clasă și au luat parte la ora de sociologie, fără ca profesorul să se sesizeze că nu aveau ce căuta acolo.

”La data de 6 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școală s-au sesizat cu privire la faptul că, la data de 1 martie a.c, la o oră de curs desfășurată într-o unitate de învățământ de pe raza municipiului Târgoviște, ar fi participat două persoane care nu fac parte din colectivul școlii.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că doi tineri, de 22 și 28 de ani, ar fi pătruns, fără drept, în incinta unității de învățământ și ar fi participat activ la o ora de sociologie, susținută de un profesor suplinitor.

Cei doi tineri au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.500 de lei fiecare.

De asemenea, agentul de pază care desfășura serviciul la poarta secundară de acces, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003, cu amendă în valoare de 200 de lei.

Totodată, cadrele didactice au fost instruite cu privire la măsurile care trebuie sa fie adoptate pentru prevenirea unor incidente, despre responsabilitățile profesorilor diriginți și a celor care au atribuții de asigurare a serviciului pe școală”, anunță IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial