9 mai 2024
Poliţiştii au fost chemaţi să intervină în peste 100 de evenimente, în weekend, în judeţul Dâmboviţa

Poliţiştii au fost chemaţi să intervină în peste 100 de evenimente, în weekend, în judeţul Dâmboviţa

Pe parcursul week-end-ului, polițiștii dâmbovițeni au intervenit la peste 100 de evenimente, au aplicat 951 de sancțiuni contravenționale, au retras 20 de certificate de înmatriculare și au reținut 51 de permise de conducere

La sfârșitul săptămânii trecute, în zilele de 24 și 25 februarie a.c., activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice au fost intensificate, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița fiind la datorie.

Astfel, polițiștii de la rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, în colaborare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au fost în teren, fiind organizate 17 acțiuni punctuale și instituite 54 de filtre.

În cele două zile, polițiștii au fost solicitați să intervină la 121 de evenimente, 80 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112.

Au fost semnalate 64 de posibile infracțiuni, aproximativ 50% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

De asemenea, au fost controlate peste 1.000 de autovehicule, legitimate peste 1.300 de persoane și testați peste 500 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 951 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 240.000 de lei, dintre care 763 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 151 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au retras 20 de certificate de înmatriculare și au reținut 51 de permise de conducere, dintre care 3 pentru consumul de alcool, 21 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și unul pentru consumul de substanțe psihoactive.

Polițiștii dâmbovițeni vor continua misiunile și pe parcursul acestei săptămâni.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial