19 aprilie 2024
Polițiștii au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale, iar trei bărbați s-au ales cu dosare penale după ce ar fi condus sub influența substanțelor interzise

Polițiștii au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale, iar trei bărbați s-au ales cu dosare penale după ce ar fi condus sub influența substanțelor interzise

La data de 11 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, alături de efective de la secțiile de poliție rurală din subordine, au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, combaterea infracționalității și reducerea riscului rutier.

Au fost organizate 11 filtre, fiind legitimate 204 persoane și controlate 167 de autovehicule.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 36.000 de lei.

Dintre acestea, cele mai multe, 110, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumul public, iar 19 pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991.

Totodată, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat, pe bulevardul I.C. Brătianu, un tânăr de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Totodată, pe strada Tudor Vladimirescu, un tânăr de 20 de ani, din Hulubești, a fost depistat în timp ce ar fi condus un autoturism sub influența unor substanțe psihoactive.

Un alt bărbat de 30 de ani, a fost surprins la volanul unui autoturism, pe drumul județean 711, în localitatea Dobra, în timp ce s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial