Recomandări ale polițiștilor pentru prevenirea furturilor de biciclete
Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt!
Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei. Unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să acopere cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roata şi cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile!
Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls ori pentru a nu fi ridicată bicicleta deasupra acestuia.
Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde!
Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!
Nu lăsaţi în coşul bicicletei bunuri sau bagaje !
Scările de bloc sau alte anexe sunt locurile în care hoţii acţionează cel mai des.
Deseori, bicicleta este lăsată pe timp de noapte sau pentru perioade mai lungi, asigurată de balustradă, în scara blocului. Modul în care se face accesul în scara blocului, atenţia pe care o acordăm persoanelor străine sau suspecte pe care le vedem în bloc sunt alte elemente care conduc la descurajarea infractorilor si protecţia crescută a bicicletei.
Nu cumpăraţi biciclete a căror provenienţă nu poate fi justificată sau al cărui preţ este foarte mic. Hoţii vor să vândă imediat bicicleta sustrasă. Refuzați astfel de chilipiruri şi în acest mod veți descuraja furturile de biciclete.
În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!
La data de 09 martie a.c., polițiștii din Titu au identificat un bărbat bănuit de furtul unei biciclete lăsate neasigurată în fața unei societăți comerciale.
Bunul a fost recuperat și restituit părții vătămate.
Pe numele bărbatului, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt.
Siguranța publică, prioritatea polițiștilor din Dâmbovița
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 43 de evenimente, dintre care 33 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
În urma activităților, au fost constatate 26 de infracţiuni, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 3 măsuri preventive.
Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 441 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 96.985 de lei.
Polițiștii de la rutieră au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
Activități ale structurii de prevenire a criminalității
La data de 10 martie a.c., polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalități şi specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au avut o întâlnire cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „I.L. Caragiale”.
Prin intermediul filmelor educative și a studiilor de caz prezentate, beneficiarii au fost informați cu privire la traficul de persoane și modalitățile de prevenire a acestei forme de criminalitate.
De asemenea, la două școli din Târgoviște, structura de prevenire și o persoană care execută o pedeapsă privativă de libertate pentru trafic internațional de droguri de mare risc au discutat cu elevii despre consecințele unui comportament iresponsabil.
Activitatea s-a înscris în cadrul programului “Dincolo de aparențe”.