27 aprilie 2024
Poliţia Dâmboviţa – Beţi la volan, accidente şi dosare penale!

Poliţia Dâmboviţa – Beţi la volan, accidente şi dosare penale!

poli1Cercetat pentru infracţiuni contra siguranţei rutiere

Poliţiştii găeşteni au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere.

Totodată, în urma testării şoferului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal sub aaspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

www.mariusbuga.ro_images_radar1Peste 80 de conducători auto, sancţionaţi pentru viteză excesivă

Poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, 10 aparate radar.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 34.667 de lei.

Din totalul acestora, 84 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 2 pentru depăşire neregulamentară.

Totodată, poliţiştii au reţinut şi 7 permise de conducere, dintre care 2 pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei legale şi 2 pentru depăşire neregulamentară.

difieni1Acţiuni ale poliţiştilor din nordul judeţului

În acest weekend, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au organizat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

De asemenea, activităţile au vizat şi siguranţa traficului rutier.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.500 de lei.

Dintre acestea, 2 au fost la Legea 171/2010 privind contravenţiile silvice şi 11 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

Totodată, poliţiştii au confiscat 415 kilograme de cetină de brad, transportate fără documente justificative de provenienţă.

Bunurile confiscate au fost predate Ocolului Silvic Ialomicioara.

ipjdbInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

În perioada 29 februarie -06 martie a.c., la nivelul judeţului au fost înregistrate 10 accidente de circulaţie, dintre care 4 au fost grave şi 6 uşoare.

Accidentele rutiere grave s-au soldat cu rănirea gravă a 5 persoane şi rănirea uşoară a alteia, iar în urma celor uşoare, 6 persoane au suferit vătămări corporale.

În ceea ce priveşte cauzele generatoare, 6 dintre accidentele rutiere s-au produs ca urmare a abaterilor comise de pietoni, biciclişti şi căruţaşi şi 2 pe fondul neacordării priorităţii de trecere.

De asemenea, nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers a determinat producerea unui accident de circulaţie, soldat cu rănirea uşoară a unui motociclist, iar viteza neadaptată a produs un alt eveniment rutier.

Cele mai multe accidente de circulaţie, 8, s-au înregistrat pe parcursul weekendului.

Exemplu:

Un tânăr, de 18 ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe raza localităţii Viforâta, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, suferind escoriaţii care nu au necesitat ingrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de drum, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu polei, iar vizibilitatea este redusă.

Poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

De asemenea, bicicliştilor le recomandăm:

Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi pentru a celorlalte categorii de participanţi la trafic.

Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare).

În situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă sau cu căruţa.

Pietoni, evitaţi pe cât posibil folosirea părţii carosabile, în condiţii de vizibilitate redusă, asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

www.mariusbuga.ro_images_ipjAcţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

În perioada 04-06 martie a.c., 270 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

În activităţi au fost angrenaţi poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

Au fost efectuate controale la 7 agenţi economici şi 21 de societăţi comerciale asigurate cu pază.

În urma activităților, au fost constatate 8 infracţiuni, dintre care 4 în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 426 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 68.785 lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 4 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe amenzi, 319, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, 113 fiind pentru exces de viteză şi 2 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial